Габрово се събуди с -4°C и проблем с парното от „Топлофикация Габрово“ (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 24 януари 2018)

„Топлофикация Габрово“ ЕАД работи с намалено топлоподаване, работи се по възстановяването му. Общински пътнически транспорт изпълнява част от градските линии със закъснение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Страните по делото срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД ще уреждат спора извънсъдебно

Времето в Габрово е облачно и спокойно. Температурата на въздуха е – 4 градуса, а влажността – 74%. Височината на снежната покривка в централна градска част е 15 см. Такава е зимната обстановка в Габрово към 7:30 ч. на 24 януари 2018 г. по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка

Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Височината на снежната покривка е 35 см, температурата – минус 10. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и обработен. Температурата е минус 10, снежната покривка е 40 см. Времето е облачно, духа слаб вятър.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.

Прогноза за времето

Днес ще бъде предимно слънчево. Температурите ще са между -4°C и -7°C, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.