Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

15-20 см сняг в Габрово, на Шипка и Узана (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 19 декември 2018)

Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов
Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

15 см e снежната покривка в Габрово. Очаква се до обяд снеговалежът да спре. Жълтият код за опасно време вече е отменен.

Температурата на въздуха е минус 3 градуса, а влажността – 94%, сочи информацията на Община Габрово за зимната обстановка на 19 декември 2018 г.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е обработено. Снежната покривка на върха е 15-20 см, температурата – минус 10 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 20 см, температурата е минус 10 градуса, пътят е обработен.

Пътищата в областта са заснежени и обработени, проходими при зимни условия. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.