Габрово през зимата

ДНЕС: Нов сняг и жълт код за Габрово (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 18 декември 2018)

Габрово през зимата
Габрово през зимата © Община Габрово

Жълт код за снеговалеж е обявен и за днес за област Габрово. Очаква се нова снежна покривка от 5-10 см според прогнозата на НИМХ. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността – 94%.

Вижте още подробности за зимната обстановка в Габрово по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и опесъчено. Снежната покривка на върха е 15 см, температурата – минус 7 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 15 см, температурата е минус 6 градуса, пътят е почистен.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

ОП“Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Обществени услуги

Всички ученици, подлежащи на транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.