Габрово посрещна Баба Марта с -17°С (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 1 март 2018)

Габрово посрещна Баба Марта на 1 март с -17°С . Поради изключително ниските температури градският транспорт се движи със закъснение. Линиите към селата се изпълняват по график. Ето и останалите подробности за зимната обстановка на 1 март 2018 г. в Габрово по данни на Община Габрово.

От Общински пътнически транспорт уведомяват, че не се изпълняват линиите към Свищов и Варна. От „Топлофикация“ – Габрово съобщават, че топлоподаването е нормално.

Във връзка с усложнената зимна обстановка, по решение на ръководството на училище „Райчо Каролев“ и днес учениците от училището, пътуващи от селата, ще останат по домовете си.

Пътна обстановка и снегопочистване

Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са почистени и обработени, проходими при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и обработено. Височината на снежната покривка е около 80 см, температурата – минус 17 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Времето в курортен комплекс Узана е ясно и слънчево. Температурата е минус 15, снежната покривка е 80 см. Пътят е почистен, обработен, проходим е при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства и обработва пътните участъци към селата.

Прогноза за времето

Жълт код за отрицателни температури е в сила за днес, 1 март, за област Габрово. Днес ще преобладава разкъсана облачност до слънчево време, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово. Температурите ще бъдат от -12°C сутринта до -3°C в следобедните часове. На 1 срещу 2 март 2018 г. през нощта снеговалежите ще се подновят, а предиобед на 2 март ще преминат в дъжд. Температурите в петъчния ден ще бъдат от -4°C сутринта до 3°C следобед.