Започва новият ловен сезон, МВР призовава ловците за безопасност

ОД МВР Габрово призовава ловците да изпълняват мерки за безопасност през новия ловен сезон, който започва от октомври. Ще има и засилени мерки за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Съвместно с дирекцията по горите ще се извършват и проверки.

Ръководството на ОДМВР – Габрово призовава:

Ловът на територията на област Габрово да се провежда при стриктно изпълнение на мерки за безопасност и дезинфекция, с цел превенция и ограничаване разпространението на болестта „Африканска чума по свинете“.

Ръководителите на лова да инструктират ловците от ловните си дружинки, при провеждане на ловни излети да проявяват повишена бдителност за установяване на умрели диви свине или такива, които проявяват нетипично поведение!

При провеждане на ловните излети да се спазват стриктно противопожарните изисквания и правилата за безопасност!

Участниците в групов лов на дива свиня задължително да са екипирани по време на ловуването с ленти, шапки или с облекло в ярък сигнален цвят!

Пренасянето на огнестрелното ловно оръжие да се осъществява задължително в затворен транспортен куфар или в калъф със заключващо устройство на спусъка!

От МВР напомнят, че най-честите причини за допускане на инциденти по време на лов са:

– Стрелба по шум, неясно видима цел или по такава, с възможност за злополука;

– Използване на сачми с диаметър над 6 мм по време на групов лов на дива свиня;

– Неправилно боравене, или боравене с технически неизправно огнестрелно оръжие;

– Самоволно напускане на позиция, определена от ръководителя на лова;

– Употреба на алкохол и/или на упойващи вещества непосредствено преди или по време на ловен излет.

Наслука!

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.