Бедствено положение в Габрово - 25 октомври 2014 г.

ВАЖНО! Ограничения и забрани заради бедственото положение, 27 октомври е неучебен

Бедствено положение в Габрово - 25 октомври 2014 г.Община Габрово въведе временни ограничения и забрани във връзка с бедственото положение поради обилния снеговалеж:

– Забранява се движението на неподготвени за движение при зимни условия МПС

– Препоръчва се ограничение на движението на личните МПС без спешна необходимост

– Забранява се паркирането на МПС в района на съдовете за смет

– Преустановяват се учебните занятия в училищата на 27.10.2014 г.

Бедственото положение в община Габрово бе обявено на основание Закона за защита при бедствия и предвид създалата се тежка обстановка, породена от обилен, интензивен снеговалеж с висока плътност, придружен със силен вятър във високата част на общината и наличието на затрупани и блокирани от преспи участъци от общинската пътна мрежа, с невъзможност за движение на МПС; невъзможно движението на автобуси от ОПТ в посока Габрово – Севлиево, Габрово-Дряново-В. Търново; преустановено движение на влакове на територията на общината и блокирани 45 човека, от които 20 ученици на гара Съботковци; блокирани десетки автомобили с неподходящи за сезона гуми; лишени от ел. енергия 5 квартала и 60 села от община Габрово; преустановено движение на прохода Шипка, поради обилен снеговалеж и паднала дървесна маса.

Ангажирани са допълнителни сили и средства за провеждане на неотложни аварийни дейности.

Фотография: Галя Кинчева

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.