Река Янтра

Забранява се къпането в реки и неохраняеми водни площи в Габрово

Река Янтра
Река Янтра © Габрово Daily

Община Габрово забранява къпането в хидротехнически съоръжения, реки и неохраняеми водни площи на територията на общината, съобщават от администрацията.

Разпоредена е проверка на готовността на водните обекти, преди да се издаде становище (разрешение) за общо ползване за къпане. Разрешенията за ползване на водните обекти трябва да се поставят на общодостъпни и видни места, включително във водните обекти и в общинската администрация.

Собствениците на водни площи и стопанисващи такива трябва да спазват стриктно изискванията на „Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи”. За предотвратяване на нещастни случаи същите да осигурят и поставят на видно място забранителни и предупредителни табели.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info