Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

ДНЕС: Жълт код за снеговалежи в Габрово

Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов
Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Жълт код за снеговалеж е обявен за днес за област Габрово. Снежната покривка през деня ще достигне 10 см, сочи прогнозата на НИМХ.

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 2 градуса, а влажността – 94%. Вижте каква е актуалната зимна обстановка по информация на Община Габрово.

Пътна обстановка

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и опесъчено. Снежната покривка на върха е 15 см, температурата – минус 7 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 10-12 см, температурата е минус 4 градуса.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

Обществени услуги

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.