Зима на Шипченския проход. Снимка: Здравка Гичева, "Видяно и Преживяно в Габрово"

Жълт код за студено време в област Габрово на 24 февруари

Зима на Шипченския проход. Снимка: Здравка Гичева, "Видяно и Преживяно в Габрово"
Зима на Шипченския проход. Снимка: Здравка Гичева, „Видяно и Преживяно в Габрово“

Жълт код за отрицателни дневни температури е обявен за област Габрово на 24 февруари 2019 г., информират от НИМХ. Пътищата в общината са мокри и проходими при зимни условия, няма наложени ограничения на движението.

Снежната покривка е между 10-12 см в градската част и до 20 см по високите части. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 7 градуса, а влажността – 87%. Подробности за зимната обстановка съобщават от Община Габрово.

Пътна обстановка в Габрово

На прохода Шипка е облачно, температурата е минус 14 градуса, пътната настилка е почистена и обработена, снежната покривка е 20 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен,  снежната покривка там е около 20-25 см, температурата е минус 15 градуса. Облачно със слаби превалявания от сняг и силен вятър. Има навявания до 50-70 см.

Обществени услуги в Габрово

Няма населени места без електроснабдяване.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.