Дряновци искат жп прелез на пътя между Дряново и Трявна (ВИДЕО)

Жители на град Дряново настояват да се пусне в експлоатация затворен преди години жп прелез на жп линията Русе – Стара Загора. През това място минава най-краткият път между Дряново и Трявна, дори GPS навигацията насочва в тази посока и движението е натоварено, споделиха дряновци в репортаж на Нова телевизия. В момента живеещите в района пресичат жп линията нерегламентирано с риск. Съществуващ обиколен път е тесен, няма тротоари и не е предпочитан от пешеходците.

В края на миналата година комисия в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ предписва да се направи пешеходен надлез на две нива. Действащата нормативна уредба не позволява на това място да се направи пресичане на едно ниво с железопътната линия, която е със статут на жп магистрала, заяви Йордан Райков – директор на жп секция – Г. Оряховица.

Кметът на Дряново Трифон Панчев коментира, че построяването на пешеходен надлез на две нива ще е много скъпо и неизползваемо съоръжение. Няма нагласа у дряновци да използват надлез, да изкачват и да слизат по 40 стъпала.

Вижте видеорепортажа по Нова телевизия тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.