Отиваш в Брюксел, ако спечелиш конкурс за история за европроект

Европейската комисия обявява конкурс „Истории“, част от кампанията „Европа в моя регион“

Европейската комисия обяви конкурс „Истории“, част от кампанията „Европа в моя регион“. Представените от вас истории трябва да са за финансирани от ЕС проект или програма. Историите може да са под всякаква форма: снимка, видео, блог публикация, аудио, публикации в социални медии, платно, Twitter низове и т.н. Историите трябва да са перманентни и обществено достъпни.

Кой може да участва в конкурса „Истории“?

Участниците могат да се включат в конкурса, като изпратят имейл с връзка към публикуваната история до info@euinmyregion.eu. Участниците трябва да изберат измежду две категории: „граждани“ и „експерти“. Категорията трябва да се посочи в темата на имейла след: „EUinMyRegion Storytelling“.

Експертите са хора, които работят за управляващи органи, междинни звена, съвместни технически секретариати, бенефициери на финансиране от ЕС или лица за комуникация по финансиран от ЕС проект

Участниците трябва да имат навършени или да са на възраст над 18 години. Служители и близки роднини на служители на Европейската комисия нямат право на участие.

Участниците могат да изпратят толкова истории, колкото пожелаят.

Крайният срок за участие в конкурса е до 18 август 2019 г., 23:59 ч. централноевропейско лятно часово време.

Какви са наградите в конкурса на Европейската комисия?

Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от трима специалисти в областта на комуникациите.

Тримата победители от категорията „граждани“ ще се включат в двуседмична пълна програма в Брюксел от 29 септември до 13 октомври, посветена на комуникациите в ЕС. Тримата победители от категорията „експерти“ ще се включат в специален обучителен курс по комуникации от високо ниво в Брюксел от 5 до 7 октомври.

Още за правилата на конкурса може да прочетете в страницата на Европейската комисия тук.