Зимна обстановка в Габрово

Отмениха бедственото положение, дъжд топи снега, Габрово е без парно днес

Бедствено положение - 30 октомври 2014Кметът на Габрово Таня Христова отмени бедственото положение, считано от 9:00 часа на 30.10.2014 г. , със заповед №2144. Обстановката в община Габрово постепенно се нормализира.

30 л/кв.м. е общото количество на валежите от дъжд, които паднаха през последното денонощие в Габрово. Височината  на снежната покривка е 12-15 см. Духа северен вятър със скорост до 1 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция, е  2,1°С . Влажността на въздуха е висока – 86 %.

От „Топлофикация Габрово“ уведомяват, че днес топлоподаването ще бъде възстановено. Причината за липсата на парно според дружеството е проблем с качеството на горивото.

За почистване на пътната мрежа и улиците в градската част през изминалата нощ са работили 5 бр. специализирани машини.

Без ток в момента e с. Тодоровци,  както и отделни абонати в градската част. Днес ще продължи работата по отстраняване на повредите по ниското напрежение и обработване на последните сигнали.

Днес приоритетно усилията в общината са насочени към приключване с възстановяването на електрозахранването, продължават дейностите по отстраняването на надвиснали дървета и клони. 11 екипа работят по изрязване и отстраняване на  паднала дървесна маса.

Проходът Шипка е проходим, но пътната настилка е мокра. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за  к.к. Узана  е почистен и мокър.  Видимостта  отново е силно ограничена, до 100 м., поради мъгла. Температурата на въздуха  е минус 1°С.

Почистени, проходими и мокри са пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. Градският и междуградският транспорт се движат по разписание.

От вчера е възстановено и движението на влаковете по линията Габрово – Царева ливада, както Габрово Daily вече информира.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.