Дом на хумора се състезава в кампания за почистване и преобразяване на сградата му

Дом на хумора и сатирата Габрово

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово стана част от кампанията „Почисти и разкраси с СIF“ („Градски шедьоври с CIF“). Ако Домът на хумора победи в онлайн гласуването, може да стане едно от четири места в България, които ще бъдат почистени и преобразени. Кампанията ще продължи до 22 април 2019 г.

Заслужава си каузата да обедини габровци в онлайн вота, защото ако ДХС спечели в кампанията, бялата каменна облицовка на фасадата му ще бъде основно почистена.

Ето и визитката на габровската Весела къща в сайта на кампанията:

Град Габрово, ул. „Брянска“ № 68. Музеят на хумора и сатирата е една от емблемите на град Габрово. Основан е през 70-те години на 20 век. В него се събира и представя хумор от цял свят и с богатата си програма от изложби и събития привлича десетки хиляди туристи всяка година. За съжаление, времето и атмосферните условия са се отразили пагубно върху бялата каменна облицовка на фасадата и тя има нужда от основно почистване.

Можем да гласуваме за Дома на хумора и сатирата ТУК. Габрово Daily подкрепя инициативата и кандидатурата на Дома на хумора и сатирата.