Одобрена е местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Дряново и Трявна

Дряново и Трявна

„Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ е сред одобрените 25 нови местни инициативни групи, съобщават от Министерството на земеделието, храните и горите. Финансирането на т.нар. МИГ е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Кметът на Община Дряново Мирослав Семов сподели във Фейсбук новината със следния коментар:

„Невероятен подарък за празниците получи Община Дряново днес. Факт е одобрения проект Сдружение „Местна инициативна група „Дряново- Трявна- в сърцето на Балкана“- въпреки негативизма, недобронамереността, пошлостта и злонамерените опити да останем, меко казано, „извън борда“!!! Да си пожелаем успех в реализацията на всички прекрасни намерения!

Това е голям успех! След два неуспешни опита за МИГ- ви, правени през последните 10 години, третият, нашият е успешен!!! Повече от 7,3 милиона лева ще влязат в двете общини и ще се разпределят за местния бизнес, НПО, култура, туризъм и т.н. Щастлив съм от успеха! Благодаря на всички, които се трудиха здраво за него и на сина ми, който в последните дни беше като совалка между институциите! Сега от нас зависи да реализираме,правилно и пълно инвестицията.“