Доброволци на БЧК Габрово събраха 1700 лв. в помощ на ученици с увреждания

Кампания „С усмивка на училище“ на Български младежки червен кръст Габрово © БЧК Габрово

Доброволци на Български младежки червен кръст – Габрово събраха 1700 лв. в благотворителната кампания „С усмивка на училище” за подпомагане на деца за първия учебен ден. Това се случи за пета поредна година на големия християнски празник Успение Богородично на 15 август.

Средствата бяха събрани пред два от православните храмове в Габрово благодарение на щедростта на жителите и гостите на града.

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Източник: БЧК Габрово

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.