С две номинации „Аскеер“: комедията „Добре дошли в България“ в Дома на хумора и сатирата

Комедията  "Добре дошли в България" ще се играе в Дом на хумора и сатирата в Габрово

Комедията „Добре дошли в България“ ще се играе в Дом на хумора и сатирата в Габрово

Номинираната за две театрални награди „Аскеер“ комедия  „Добре дошли в България“ ще се играе в Дом на хумора и сатирата в Габрово.  Представлението от Здрава Каменова и
Гергана Димитрова идва в нашия град на 17 октомври 2017 г. (вторник) от 19:30 ч. в зала 8 („Грехът“). Съорганизатор е Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“.

Историята в „Добре дошли в България“

Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да изпълним квотата и да усвоим жизненоважни пари по еврофондовете. Всички българи – мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците, подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София. Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.

С участието на: Здрава Каменова, Ева Данаилова, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, Владимир Димитров. Сценограф Елена Шопова. Видео Петко Танчев. Музикант Павел Терзийски. Режисьор Гергана Димитрова. Асистент Михаил Жекунов.

Входът е 10 лв. Билетите са в предварителна продажба на касите на музея. Местата са ограничени.

Премиерата на представлението е на 9 ноември 2016 г. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс (НДК), София. Има участие в АСТ Фестивал за свободен театър (София) и фестивала „Одисеята Европа” (Бремерхафен, Германия). Номинация за награда Аскеер 2017 за драматургия и поддържаща женска роля на Ива Тодорова за Еколожката.

Коментари