Дневен център за стари хора в Габрово приготви храна за бездомните © Община Габрово

Възрастните габровци от Дневен център за стари хора приготвиха храна за бездомните в Габрово

Дневен център за стари хора в Габрово приготви храна за бездомните © Община Габрово
Дневен център за стари хора в Габрово приготви храна за бездомните © Община Габрово

Потребителите от Дневен център за стари хора в Габрово приготвиха ястия и ги дариха на бездомните хора в града. Възрастните жени замесиха и домашен хляб, за да пресъздадат топлия домашен уют, съобщиха от Община Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Община Габрово отвори помещението за бездомни хора. Търсят се дарители на храна и вещи

В Дневния център възрастните хора имат възможност да провеждат разговори и дискусии, да получат медицинска подкрепа. Организират се занимания по интереси, екскурзии, честване на празници, музикални занятия, трудотерапия (цветарство, готварство, изработване на изделия от хартия и др.).

Центърът се намира на ул. “Ивайло” № 13 в жк „Христо Ботев“ (в близост до жп гарата). Разполага с 40 места. Работното му време е от 8.30 ч. до 17.00 ч., от понеделник до петък.

Дневен център за стари хора в Габрово © Община Габрово
Дневен център за стари хора в Габрово © Община Габрово

Екипът и потребителите на центъра канят своите съграждани в пенсионна възраст, които имат нужда от социални контакти или от запълване на свободното си време, да се присъединят към тях. За повече информация може да се обадите на тел. 066 985 050 . Услугата се управлява от Община Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.