2 юни 2017, Денят на Ботев в Габрово © Община Габрово

Почитаме Деня на Ботев на 2 юни пред паметника на Никола Войновски

2 юни 2017, Денят на Ботев в Габрово © Община Габрово
2 юни 2017, Денят на Ботев в Габрово © Община Габрово

Габрово и габровци ще отбележат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. По традиция честването ще бъде на 2 юни, от 11:45 часа, на Боровския мост, пред паметника на Никола Войновски, военен командир на Ботевата чета.

Ще отдадем заслуженото на българските герои с поднасяне на цветя и кратка поетична композиция с участието на ученици от Национална Априловска гимназия, съобщават от Община Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Поклон пред Ботевите четници от Габрово

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info