Вариант 3 с шест района за планиране в България. Източник: МРРБ

Зам.-министър Деница Николова представя в Габрово трите варианта за ново райониране у нас

Вариант 3 с шест района за планиране в България. Източник: МРРБ
Вариант 3 с шест района за планиране в България. Източник: МРРБ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще представи в Габрово трите варианта за ново райониране на България, съобщават от Областна администрация Габрово.

Това ще се случи по време на заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район, председателствано от областния управител на Габрово Невена Петкова. Заседанието ще се проведе на 27 март от 10:30 часа в Ритуална зала на Община Габрово. Срещата цели широко обществено обсъждане на предложените варианти.

В момента районите за планиране в страната са шест – Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югоизточен, Южен централен и Югозападен. Както Габрово Daily вече писа, три са възможностите за Габрово, вижте тук.

В дневния ред на заседанието е включено още представяне, обсъждане и съгласуване на Проекти на Актуализиран документ за изпълнение на Областните стратегии за развитие на областите Силистра, Велико Търново, Габрово и Разград.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.