Протест срещу "Топлофикация Габрово", 17 февруари 2017 г. © Община Габрово

Страните по делото срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД ще уреждат спора извънсъдебно

Протест срещу "Топлофикация Габрово", 17 февруари 2017 г. © Община Габрово
Протест срещу „Топлофикация Габрово“, 17 февруари 2017 г. © Община Габрово

Страните по търговското дело срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД се съгласиха на преговори за извънсъдебно уреждане на спора.  За това информират от Окръжен съд – Габрово.

По време на съдебното заседание на 23 януари 2018 г. Окръжен съд – Габрово даде ход на търговско дело № 14 от 2017 г. и спря производството по съгласие на страните. На заседанието са присъствали представители на Община Габрово и на ответното дружество, както и 26 от допълнително присъединените към първоначалните ищци физически лица (абонати на „Топлофикация Габрово” ЕАД).

Съдът задължи Община Габрово в едномесечен срок да представи информация за развоя на преговорите. Страните ще бъдат уведомени от съда по надлежния ред при възобновяване на делото и насрочване на ново заседание.

Търговско дело № 14 от 2017 г. беше образувано по колективен иск на Община Габрово, СУ „Райчо Каролев”, ДГ „Слънце” и „Дом на хумора и сатирата” – Габрово срещу „Топлофикация Габрово” ЕАД. Предявени бяха колективни искове за установяване по отношение на всички абонати на ответното дружество, че през периода от 1 ноември 2016 г. до момента на сезиране на съда габровското топлофикационно дружество системно не доставя или доставя некачествена услуга на своите абонати.

ТЕМАТА В РАЗВИТИЕ

Стотици габровци на протест срещу „Топлофикация Габрово“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

В деня на протеста Община Габрово заведе съдебен иск срещу „Топлофикация – Габрово“ ЕАД

Окръжен съд Габрово прие за допустим колективния иск срещу „Топлофикация Габрово“

Отложиха делото срещу „Топлофикация Габрово“ ЕАД за догодина

 

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.