Делегация от Мъйтищи в Габрово - октомври 2014

Делегация от Митишчи се запозна с габровските проекти за градска среда

Делегация от Мъйтищи в Габрово - октомври 2014Делегация от побратимения ни град Митишчи от Русия посети Габрово, за да се запознае с новосъздаденото Звено за озеленяване в нашия град.

От 22 до 25 октомври в Габрово бяха Татяна Малешина – директор на градското предприятие по озеленяване „Леспаркхоз“ и Александра Зайцева – консултант по международните въпроси към районната администрация.

Представителите на Митишчи посетиха парк „Маркотея“, новото кръгово кръстовище при Консултативна поликлиника, улица „Аврам Гачев“, централната градска част с териториите покрай улица „Радецка“, Дечковата къща, Шести участък, градинката до театъра, някои от основните булеварди в града, както и няколко квартала.

На среща с директора на болница „Д-р Тота Венкова“ бяха обсъдени по-нататъшните действия за реализиране на конкретните идеи за сътрудничество с лекари от тамошното районно лечебно заведение. В най-скоро време предстои подписване на официално споразумение между двете болници, което ще позволи обмен на медицински специалисти както и предаване на опит.

Изключително полезни бяха разговорите с кмета на Община Габрово и главния архитект поради опита, който притежават руските колеги в проектирането и управлението на зелената инфраструктура. За следващата година бе договорено посещение на наши представители от Звеното по озеленяване в Митишчи.

След приключване на работната част гостите имаха възможността да посетят Интерактивния музей на индустрията, Етъра и дори успяха да се включат в маратона на „Смешен филм фест“ с прожекцията на руската лента „Жалки тъпанари“.

За следващата година, когато Габрово ще отбележи 155 години от провъзгласяването си за град, се очаква участие на артистична формация в нашия Карнавал, както и организирането на редица съпътстващи събития като изложби и майсторски класове на открито на традиционни руски занаяти.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.