Организации, доброволци, ученици дариха за бездомните хора в Габрово

Коледни сладки от доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества © Община Габрово

Коледни сладки от доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества © Община Габрово

Неправителствени и доброволчески организации, общински структури, болницата и спешната помощ, ученици се обединиха и дариха за бездомните, които в зимния период ще живеят в общинското помещение за временно настаняване на бездомни хора от Габрово. 17 души към момента са настанени там.

Помещението се намира на ул. „Възраждане“ (на гърба на Съдебната палата и Община Габрово, срещу бингото).

Български червен кръст – Габрово и клуб „Приятели на Белгия “ предоставиха дрехи. Центърът за спешна медицинска помощ – Габрово осигури безплатни медицински прегледи на всеки настанен бездомен. Социалните услуги на територията на община Габрово доставиха санитарни пособия и материали, както и спално бельо. МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и Астрономическа обсерватория и планетариум осигуриха допълнителни легла за помещението.

Ученичка от Национална Априловска гимназия Габрово дари топли сандвичи за всеки един от бездомните и безпризорни лица, а учениците от Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – консерви. Доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества посетиха бездомните хора и им занесоха коледна украса и сладки.