Грипна епидемия и грипна ваканция в област Габрово от 31 януари 2019 г.

Снимката е илюстративна. Pixabay

Грипна епидемия е обявена в цялата област Габрово от 31 януари 2019 г. Това съобщиха от РЗИ Габрово на запитване от Габрово Daily.

Учениците от училищата в област Габрово ще бъдат в грипна ваканция от 31 януари до 5 февруари 2019 г. включително.

Нивото на заболеваемост в момента е предепидемично, но се очаква до края на седмицата броят на заболелите да нарасне още. Това е и причината да се обяви грипна епидемия и в Габрово, уточниха от РЗИ.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.