Днес изтичат годишните винетки за 2017 г.

Винетки за 2018 г.

Винетки за 2018 г. © АПИ

Днес, 31 януари 2018 г., изтича валидността на годишните винетки за 2017 г, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Цените на винетките

През 2018 г., за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. За първи път има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв.

За първи път – годишната винетка ще важи за 1  година от датата на купуването й

За първи път годишната винетка за всички превозни средства ще важи за срок от една година от датата на купуването й. Ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г.

Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

Пунктове за продажба на винетки

Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. В търговската мрежа има около 3,2 млн. винетки от различните видове и категории превозни средства. Тук може да видите пълен списък на пунктовете за продажба на винетки в област Габрово.