Боженци

Форум събира кметове в Боженци за Европейската година на културното наследство 2018

Регионален дискусионен форум „Старопланински поглед към Европейската година на културното наследство 2018” ще се проведе в семинарната зала на МАИР „Боженци” на 11 август, петък, от 14.00 часа. Събитието е организирано от РСО „Централна Стара планина” по повод Европейската година на културното наследство – 2018 г., съобщават от Община Габрово.

Регионалният дискусионен форум е насочен към кметове, заместник-кметове, общински експерти в сферата на културата, председатели на общински съвети и членове на постоянни комисии по култура към общинските съвети, представители на общински музеи и галерии, разположени на територията на общините от РСО „Централна Стара планина”. Очаква се в рамките на форума да бъдат генерирани идеи за общи инициативи на културни организации и общини от Сдружението.

Паралелно с дискусионния форум, в Боженци ще се състои и „Стъклена плетеница” за рисуване върху стъкло и изработването на витражи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Стъклена плетеница“ в Боженци през август – научи се да рисуваш върху стъкло

2018 година – Европейска година на културното наследство

През месец май 2017 г.  Европейският парламент и Съветът на ЕС определиха 2018 г. за Европейска година на културното наследство. Целта на инициативата е да се насърчат споделянето и утвърждаването на стойността на културното наследство на Европа като общ ресурс, да се повиши осведомеността за общата история и общите ценности, както и да се засили чувството за принадлежност към едно общо европейско пространство.

По този повод РСО „Централна Стара планина” насочва усилията си към разглеждане на няколко важни теми като: „Отговорностите на общините и на общинските културни институти за поддържане, реставриране, консервиране, повторно използване, достъпност и популяризиране на културното наследство и на свързаните с него услуги“; „Визия на общините за активно включване в първата ЕГКН и програми за финансиране на дейности в изпълнение на ЕГКН“.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.