Ще изчисляват къде точно край Габрово е географският център на България

© Община Габрово

Всички знаем, че в местността Узана край Габрово се намира географският център на България. Но дали е измерен точно, предстои да разберем. Учени от Геолого – географския факултет на Софийския университет и Военно географския център в гр. Троян ще направят точно замерване на географския център на България, съобщават от Община Габрово.

За своето изследване учените ще използват сателитно заснемане и пресичане на над 1000 точки по двата диагонала на България.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info