„Габровски майки даряват надежда“ при деца и възрастни за 14 февруари

Фейсбук група "Габровски майки даряват надежда"

Фейсбук група „Габровски майки даряват надежда“

Жените от групата „Габровски майки даряват надежда“ ще почерпят с вино и мезета потребителите от Дневен център за стари хора в Габрово. Поводът е празникът Трифон Зарезан, който по стар стил се чества на 14 февруари.

Припомняме, че „Габровски майки даряват надежда“ направиха първото си благотворително събитие на живо през 2018 г. именно в Дневния център за стари хора. На Лазаровден миналата година майките от Габрово, деца от SOS защитени жилища и възрастните хора от дневния център споделиха заедно празника и Великденските традиции.

Самите възрастни хора в дневния център с радост откликват на добри дела. Миналата година те приготвиха ястия и ги дариха на бездомните хора в града. Тогава възрастните жени замесиха и домашен хляб, за да пресъздадат топлия домашен уют.

Днес габровските майки ще посетят и центровете за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ и в кв. Борово“ в Габрово, където ще зарадват децата с торти.

„За да си обичан и почитан, не трябва да е с повод и на определени дати, трябва обичта, вярата и добротворчеството да го носиш в сърцето си“ – сподели Павлина Крумова, инициатор на „Габровски майки даряват надежда“. През декември 2018 г. Павлина Крумова стана и един от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, инициирано от Габрово Daily, общността „Бъдещност за Габрово“ и Момчил Цонев.