Габровският „Цветен град“ се появи в центъра на София

Проектът "Цветен град" във фотоизложба за Дните на Швейцария

Проектът „Цветен град“ във фотоизложба за Дните на Швейцария в София © Посолство на Швейцария в България

Проектът на Община Габрово „Цветен град“ стана част от фотоизложба в София, която показва проекти, финансирани от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, съобщават от Община Габрово.

„Цветен град“ се появява в цяло Габрово

Дните на Швейцария бяха открити официално от посланик Денис Кнобел и кмета на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на изложбата „Швейцария: природа и иновации“. Селекцията от 60 фотоса е разположена на Моста на влюбените зад Националния дворец на културата и показва за първи път пред българска публика природата и забележителностите на Швейцария, така също и постиженията в иновациите и високите технологии.

Проектът „Цветен град“ приключва с Градинка на Тун в Градинката с мечето

Проявата е част от инициативите, с които посолството на Швейцария и Българо-швейцарската търговска камара отбелязват Дните на Швейцария в София от 8 до 15 септември 2017 г. Събитието е посветено на годишнината от първата швейцарска конституция (12 септември 1848 г.).

Швейцария с проекти за 76 млн. евро в България

В рамките на швейцарския принос към разширения Европейски съюз Швейцария оказва подкрепа на България със 76 млн. евро в ключови сфери – опазване на околната среда, гражданско общество, сигурност, социално включване на уязвимите групи, научни изследвания и образование, включително и въвеждането на дуалното образование.

Коментари