Бедствено положение в Габрово - 26 октомври 2014

Габрово търси помощ от държавата за справяне със снежното бедствие

Бедствено положение в Габрово - 26 октомври 2014Габрово ще потърси помощ от държавата за справяне с бедственото положение, реши кризисният щаб в Община Габрово тази вечер, съобщи агенция „Фокус“. Пред агенцията кметът на Габрово Таня Христова е заявила: „Това, което взехме като решение, предвид продължаващият снеговалеж, е да направим анализ на техниката, която в момента можем да мобилизираме допълнително от строителни фирми. В зависимост от броят им ще преценим колко допълнителна техника ще търсим от държавата, за да можем да се справим с бедствието”.

Христова е допълнила, че в момента се изчаква обратната връзка със строителните фирми. По думите й, от утре сутринта (27 октомври) няколко допълнителни екипи, снабдени с автовишки и с резачи ще бъдат на терен, защото проблема с падналите дървета е изключително сериозен, възпрепятства възстановяването на електрозахранването, както и почистването в населените места.

„Много са тежки обстоятелствата, свързани с падащите дървета, които вече са над 100 по републиканската и междуселищната мрежа. Това допълнително усложнява почистването на улиците”, заяви по-рано днес пред агенция „Фокус“ Таня Христова.  Тя е уточнила, че автобусните линии се движат със закъснение, междуселищният транспорт вече работи, но не е ясно дали всички линии ще бъдат обслужвани регулярно.

„Екипите с цялата механизация, която допълнително се мобилизира със строителна техника, продължават да са на определените участъци, в които е необходимо да се осигури проходимост”, каза Христова и добави, че няма бедстващи лица, но поради липсващото електричество и затрудненията с комуникациите, тревожността остава.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.