Продължават дейностите за възстановяване на пътната инфраструктура в Габровско

Габрово, Баев мостОбстановката на територията на община Габрово е нормална. Няма пострадали хора, съобщиха от общинската администрация. Нивото на реките Янтра, Синкевица, Паничарка и Овчарка е в рамките на нормалното. Нивото на язовир „Христо Смирненски“ продължава да се понижава.

Спряно е движението на влаковете по линията Царева ливада – Габрово поради паднала скална маса върху железния път. За пътниците от отменените влакове е осигурен превоз с автобуси между двете гари по разписанието на влаковете.

Валежите през последното денонощие нанесоха обаче щети на пътната инфраструктурата. Аварийните екипи на Община Габрово продължават разчистването от наноси на настилките в селата Гъбене, Новаковци, Стойчевци, Колишовци. В село Армените е пропаднала подпорна стена, която предстои бъде възстановена. В село Гъбене има нарушена пътна и тротоарна настилка.

През почивните дни аварийно-възстановителните работи ще продължат, както и дейностите по възстановяване на проводимостта на деретата в селата Гъбене и Новаковци.

Количеството на падналите валежи през днешния ден е само 3,6 литра на кв.м. Под наблюдение остават всички 11 хидротехнически съоръжения на територията на община Габрово, както и активните свлачищни райони.