България се обединява в помощ на Кресна след пожара

Пожар в Кресна

Пожар в Кресна. Снимката е предоставена от МВР и е взета от сайта на електронния вестник „Дневник“

Община Габрово става част от националната кампания на Община Кресна за възстановяване на щетите от пожара, който възникна на 24 август т. г. Местната администрация отправя призив към габровци за съпричастност с гражданите на Кресна. Всеки, който има възможност и желание да се включи в националната кампания, може да изпрати парични средства или предмети, храни и строителни материали от първа необходимост.

Горите ще се възстановяват 50 години, нужни са 15 млн. лв.

В продължение на шест дни изгоряха близо 20 000 декара горски площи, пасища, овъглени бяха земеделски земи и стопанства, без храна и прехрана за зимата останаха хиляди глави добитък, а много граждани останаха без подслон. Само за възстановяване на изгорелите иглолистни и широколистни гори по експертни оценки ще са нужни 15 000 000 лева и поне 50 години.

Как да дарим парични средства?

Финансовата помощ в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите се набира на следната банкова сметка, като изрично се упомене основанието за банковия превод – „пожар в селата Ощава, Стара Кресна и Влахи“:

ОБЩИНА КРЕСНА

Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград

IBAN BG08IABG74588401242700

BIC IABGBGSF

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100

ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ

Как се правят непарични дарения?

Създадена е организация и могат да бъдат приемани на пощенския адрес на Община Кресна дарения на: строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села; помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара; вещи от първа необходимост (одеяла, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки). Даренията се изпращат на следния адрес:

Община Кресна

ул. „Македония“, 96

Кресна 2840, обл. Благоевград

За националната кампания за възстановяване на щетите от пожара

Пожарът нанесе огромни щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните през зимата. Община Кресна приема дарения на концентрирани и груби фуражи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

На телефони 0893 015 892, 0893 015 893 и 0893 015 894 можете да получите конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените материални щети.

Коментари