Свещеници ще извършат водосвет на обновения извор „Вонеща вода“ в Габрово

Извор „Вонеща вода“ в кв. Радецки в Габрово. Снимка: Тодорка Мирчева

Габровски свещеници ще извършат водосвет на обновения извор „Вонеща вода“ в квартал Радецки в Габрово. Това ще се случи в навечерието на празника на Света Марина, на 16 юли от 18:00 ч., съобщи за Габрово Daily Тодорка Мирчева, кметски наместник на Кметско наместничество Зелено дърво.

През март тази година доброволци обновиха чешмата-кладенец на извора Вонеща вода в квартал Радецки в Габрово. Причината за акцията бяха множеството посегателства към кладенеца на Вонеща вода. Затова със собствени средства и труд няколко души почистиха мястото, монтираха нови пейки.  Повече за доброто дело може да прочетете в статията на Габрово Daily тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.