С 900 000 лв. продължава реконструкцията на водопровода към 14 габровски села в посока Севлиево

Снимката е илюстративна. Pixabay

Допълнителни 900 000 лв. отпусна Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ за продължаващата реконструкция на водопровода за захранване на 14 габровски села в посока Севлиево, съобщават от Община Габрово.

Водопроводът захранва кв. Войново, селата Поповци, Рачевци, Гергини, Янковци, Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци, Гъбене, както и махалите Николчевци и Божковци.

Водоснабдяването на голяма част от габровските села в посока Севлиево от години е сериозен проблем, особено в летните месеци и в периоди на безводие. Те се захранват чрез водопровод, който е силно амортизиран и с малък диаметър. След неговата реконструкция ще има възможност за водоснабдяване на тези села от габровския язовир „Христо Смирненски“.

Реконструкцията на съществуващия водопровод започна през 2017 г., когато по искане на Община Габрово МРРБ предостави 500 000 лв.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.