Водният проект на Габрово – победител в конкурс за развитието на инфраструктурата в България за 2016 г.

Конкурс за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2016 г.
Конкурс за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2016 г.

Интегрираният проект за водния цикъл на град Габрово е победител в категория „Екологична водна инфраструктура“ на конкурса за принос в развитието на инфраструктурата в България за 2016 г., организиран от „Градът Медия Груп“, съобщават от местната общинска администрация.

Община Габрово ще получи първата награда на официална церемония в столицата на 23 февруари, която ще бъде излъчена по БНТ на 28 февруари.

Наградите за принос в изграждането на инфраструктурата на България – INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016 са учредени от „Градът Медиа Груп“ по повод десетото издание на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура България“.

Инициативата е под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, със съдействието на браншовите, академични и професионални организации в сектора.

Първото издание на конкурса прави преглед на най-добрите успешно завършени и въведени в експлоатация проекти, в периода 2013 – 2015 г., в основни направления на инфраструктурата, имащи най-голямо значение за развитието и конкурентноспособността на българската икономика и общество, а именно: транспортна пътна инфраструктура, транспортна железопътна инфраструктура; транспортна пристанищна инфраструктура; метрополитен транспортна инфраструктура; ИТС – интелигентни транспортни системи; ГИС – географски информационни системи в инфраструктурата; Екологична водна инфраструктура; Екологична инфраструктура – депа и отпадъци; Екологична индустриална инфраструктура; Градска среда.

Проектите – участници са оценявани по критерии: Значимост за подобряване на социалното, екологичното и икономическо развитие на населението; Сложност на проекта; Качество на изпълнение; Устойчивост; Свързаност; Иновативни технологични решения; Възможности за надграждане.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.