"Влакът на Василковски" по Нова телевизия

Тъжни истории от влака Габрово – Царева ливада по Нова телевизия (ВИДЕО)

60 села в Габровско са напълно обезлюдени, а в 100 села има само по 1 жител. Рубриката на Нова телевизия „Влакът на Василковски“ представи коледен репортаж от влака между жп гарите Габрово и Царева ливада.

Повечето от пътуващите са песимистично настроени. „Ако има бъдеще, нашият син ще е в Габрово“ – с тъга споделя възрастна жена. Друг пътуващ разказва за обезлюдяването на района и допълва, че много хора работят в чужбина – Англия, Испания, Гърция.

По живописната линия покрай Дряновския манастир пътуват на ден по 7 влака. По линията се движат едни от най-старите мотриси на БДЖ, които обаче са добре отоплени – разказва репортерът на Нова тв Николай Василковски.

Гледайте видео от „Влакът на Василковски” в Габровско по Нова телевизия тук:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Изследване за област Габрово: лошо демографско състояние, ниски местни данъци и най-много усвоени евросредства

Идея: Заселват бесарабски българи в обезлюдените села, най-много са в Габровско

Област Габрово с най-много обезлюдени села в страната, на второ място е Велико Търново

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.