Спирания на водата в Габрово

ВиК Габрово обяви по-висока цена на водата от 1 октомври 2018 г.

Спирания на водата в Габрово
Снимка: cleanwateraction.org

Цената за доставяне на вода на потребителите в Габрово става 1,510 лв. без ДДС от 1 октомври 2018 г., съобщават от ВиК ООД – Габрово. Цената за отвеждане на отпадъчните води става 0,154 лв. без ДДС. Цената за пречистване на отпадъчните води за битови потребители става 0,395 лв. без ДДС.

Повишението на цената е съгласно Решение № БП –Ц – 9 от 28.09.2018 г. на Комисията за енергийно и водно регулиране и Заповед на управителя на ВиК ООД-Габрово от 28.09.2018 г.

Припомняме, че през юли тази година „ВиК“ ООД – гр. Габрово обяви, че ще внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране предложение за увеличение на цените на предоставяните ВиК услуги. Тогава ВиК Габрово предложи също така цената поетапно да се качва през следващите три години, като през 2021 г. стигне 1,667 лв./куб.м. без ДДС.

Новите цени вижте и в сайта на водното дружество тук.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.