Форум „10 години членство в ЕС: бъдеще и перспективи“ в Русе © Информационно бюро на Европейския парламент в България

Габрово Daily – единствената медия от област Габрово в българо-румънски форум в Русе

Форум „10 години членство в ЕС: бъдеще и перспективи“ в Русе © Информационно бюро на Европейския парламент в България
Форум „10 години членство в ЕС: бъдеще и перспективи“ в Русе © Информационно бюро на Европейския парламент в България

Габрово Daily беше единствената медия от област Габрово, поканена да се включи в семинар за регионални журналисти и българо-румънски форум „10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи“, които се проведоха в Русе на 20 октомври 2017 г. Домакин на събитията беше модерния „Канев център“ към Русенския университет.

В рамките на семинара се включиха регионални журналисти от Велико Търново, Русе и Силистра, а Габрово беше представено от главния редактор на Габрово Daily Момчил Цонев. Акцент на семинара беше българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Пред журналистите говори Даниела Симеонова, началник отдел „Международен пресцентър и координация“ на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Симеонова представи пред журналистите портала eu2018bg.bg, комуникационната карта и работата на министерството, както и основните събития, които предстоят у нас по време на председателството. Журналистът Веселин Желев, дългогодишен кореспондент в Брюксел, сподели с колегите си практически насоки при медийното отразяване на Председателството на съвета, както и кратка информация за отделните европейски институции. В семинара активно се включиха и от Информационното бюро на Европейския парламент в България – ръководителят на бюрото Теодор Стойчев и прес аташето Биляна Църноречка.

Българо-румънският форум „10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи“ събра политици и експерти от двете страни на Дунава. Участие взеха членовете на Европейския парламент Андрей Новаков (ЕНП, България), Георги Пирински (С&Д, България), Мария Грапини (С&Д, Румъния) и Виктор Бощинару (С&Д, Румъния) и експерти от двете държави. Събитието беше организирано от Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.