Отборът на БЧК - Габрово в Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора

Отборът на БЧК Габрово с награда от национално състезание за възрастни хора

Отборът на БЧК - Габрово в Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора
Отборът на БЧК – Габрово в Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора © БЧК Габрово

Представителният отбор на Български червен кръст – Габрово спечели второ място в ІІІ-то Национално състезание за бедствена готовност, първа помощ и права на възрастните хора.

Габровците Румяна Кирова, Снежана Милинова, Стефка Божкова и Донка Костова премина през 14 теоретични и практически пункта, оказвайки първа долекарска помощ на пострадали при пътни и битови инциденти, психосоциална подкрепа по време и след бедствие, показвайки знания относно международни документи, касаещи правата на възрастните хора.

БЧК – Габрово активно развива дейност по обученията и работата с възрастни хора.  Чрез  дейности, които са насочени към социална реинтеграция на възрастните хора, се дава възможност на част от тях да бъдат активни участници в съвременното общество на базата на техния професионален и житейски опит.

За подготовката на отбора заслуга имат младите доброволци Александър Иванов и Виктория Генчева, част от Младежки авариен екип.

Състезанието се проведе на 13 октомври 2017 г. в Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен, съобщават от Областния съвет на БЧК – Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.