Бойко Борисов посети Габрово в първия ден след изборите, инспектира обходния път (ВИДЕО)

Бойко Борисов инспектира обходния път на Габрово, 27 май 2019 г. © Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира днес обходния път на Габрово, ден след провеждането на изборите за Европейски парламент. В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Нещо, което поколения наред са чакали, хиляди политици са говорили, че ще правят тунели и проходи в Шипка, ние го изграждаме в момент. Това е важното за мен. Всеки ден, работа, работа и работа. Още веднъж благодаря на хората, които гласуваха, искам да им покажа какво строим“ – сподели Бойко Борисов в своя Фейсбук профил.

„Проверих изграждането на обходния път на Габрово. Това е грандиозен проект не само за града, но и за Северна България, защото ще осъществи връзката към бъдещия тунел под Шипка и вертикалната връзка Русе – Велико Търново, част от трансевропейския коридор номер 9“, сподели още Борисов.

Във Фейсбук профила си Борисов няколко пъти се включи и с видео на живо заедно с Томислав Дончев и Николай Нанков.

Очаква се обходният път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, да бъде завършен предсрочно. Проектът по обходния път на Габрово е разделен на 5 етапа и се изпълнява в две фази.

Първата фаза включва строителството на 4 участъка от обекта и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и изработването на разширен идеен проект за тунела под връх Шипка (3,22 км).

Втората фаза обхваща строителството на петия участък от път ІІІ-5004 „Обход на гр. Габрово“, включително и на тунела под Шипка. Общата дължина е 10,553 км, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.