„Благоустрояване“ обновява градинката на Шиваров мост

ОП Благоустрояване засади 32 000 летни цветя в Габрово © Община Габрово

Градинката на Шиваров мост е почти обновена.  Реконструкцията се извършва от Община Габрово чрез ОП „Благоустрояване“. Положена е поливна система, монтирани са стълбове за парково осветление, зелените площи са насипани с почва и е засадена декоративна растителност. Ударопоглъщащата настилка на детската площадка е подменена, както и дървените елементи на детските съоръжения. Предстои почистване на паметника на Капитан дядо Никола и алеите и поставяне на паркова мебел.

Към края си е лятното засаждане на цветя в Габрово. Засадени са близо 32 000 летни цветя от цъфтящите видове – бегония, пламъче, канна, тагетис, сакъзчета и др., както и листнодекоративни – сенецио, копривка, алтернатера, ирезине. Част от цветята са закупени чрез обществена поръчка, а други са произведени и отгледани в оранжериите на ОП „Благоустрояване“.

Поддържането на зелената система в летния период се изпълнява по график от няколко групи, които чрез наличната механизация се грижат за косенето в прилежащите близо 750 дка терени, съобщават от Община Габрово.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.