Севлиево остава без петъчен пазар до края на извънредното положение

Петъчният пазар в Севлиево е забранен до отмяна на извънредното положение. Решението е на Общинския кризисен щаб. На заседание на 3 април Народното събрание удължи срока на извънредното положение у нас до 13 май.

Ето още от решенията на Общинския кризисен щаб в Севлиево. Препоръчани са засилен контрол в почивните дни както от страна на Общински инспекторат, така и от служители на РУ-Севлиево по спазване на противоепидемичните мерки от гражданите. Особен акцент в осъществявания контрол е спазване на въведения вечерен час за малолетните и непълнолетните. Мерките трябва да се прилагат стриктно и на всички нарушители да се съставят актове съгласно разпоредбите за извънредното положение.

При проверка служителите на Общински инспекторат са установили работещ кафе-автомат на открито, за което на собственика е съставен акт. От проверките на РЗИ е установено, че два обекта за хранене не спазват забраните за работа, за което са им наложени санкциии.

Във връзка с предстоящото получаване на пенсиите от 7 април до 20 април, с оглед гарантиране на реда и спазване на противоепидемичните мерки от страна на възрастните хора, е създадена организация за засилено присъствие от служители на РУ – Севлиево и Общински инспекторат на местата, където се очаква струпване на повече хора – офисите на банките и Изипей, пощенските клонове и големите вериги магазини.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.