Бедствено положение в Габрово

Без парно на 30 октомври, влаковете тръгнаха, 3 села са без ток

Бедствено положение в Габрово

Обстановката в Габрово и в населените места в общината постепенно се нормализира. Бедственото положение в Община Габрово обаче все още продължава да бъде в сила, както обяви по-рано днес кметът на Габрово г-жа Таня Христова.

Проблем с горивото ще възпрепятства нормалното топлоподаване към абонатите на 30 октомври, информират от Топлофикация Габрово.

Две села в кметство Чарково и едно в Балани все още са без ток. Екипите на „Енерго-Про“ продължават да работят до пълното отстраняване на повредите.

В 16:40 ч. беше възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Габрово и Царева ливада. Всички влакове, които по разписание преминават през този участък, вече се движат по редовния си график.

Всички главни пътища са проходими и почистени, като е осигурен необходимия достъп. Основният проблем остава свличането на нови количества сняг и дървесна маса. Утре бригади с техника ще работят целенасочено за отстраняването на нови паднали дървета, както и ще се разчистват по-малките вътрешни улици в града и селата и ще се организира сметоизвозването.

Обстановката в к.к. Узана се нормализира, там вече има електричество, но все още няма вода. Пътят за  к.к. Узана  е заснежен и проходим при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона. Проходими при зимни условия са пътищата към Трявна, Севлиево и Дряново.

Общински пътнически транспорт изпълнява нормално своите курсове. При зимни условия е движението на автобусите в посока Габрово – Севлиево, Габрово – Трявна и Габрово – Дряново – В. Търново. Автобусите за гр. София се движат по разписание.

При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на телефон 112.

От Община Габрово апелират към гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и да избягват преминаването под дървета и стрехи на сгради.

Фотография: Добромир Валачев

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.