Безплатен интернет на обществени места в Габрово – благодарение на Европейската комисия

Обществени зони в Габрово вече разполагат с безплатен интернет благодарение на инициативата WiFi4EU, финансирана от Европейската комисия в края на 2018 г.

От високоскоростен безжичен достъп до глобалната мрежа може да се възползвате в района на площад „Възраждане“, Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Градинката с мечето, парковото пространство срещу бившия Дом на книгата, детската площадка зад библиотеката, зала „Възраждане“. Зоните са подбрани така, че да предоставят услугата на максимален брой хора, съобщават от Община Габрово.

При избор на безжичната мрежа WiFi4EU от мобилното устройство потребителят трябва да потвърди достъпа чрез заредената страница, за да се свърже успешно. Връзката осигурява скорост на изтегляне от 30Mbps до български и международни доставчици на интернет и може да обслужва над 50 потребители едновременно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

10 ключови места в Трявна и Плачковци – с безплатен интернет

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.