Бедствено положение в Габрово - 29 октомври 2014

Бедственото положение не е отменено, учениците тръгнаха на училище

Бедствено положение в Габрово - 29 октомври 2014Бедственото положение в Община Габрово продължава да бъде в сила, реши на поредното си заседание Кризисният щаб вчера.  Валидни са и временните ограничения и забрани, породени от обилния снеговалеж, които може да прочетете в Габрово Daily тук.

По информация от „Енерго-Про“ към 21 часа на 28 октомври без ток са 12 села и кв. Водици, както и отделни абонати. Основен проблем остават падащите от тежкия сняг клони и дървета, които възпрепятстват възстановяването на електричеството и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа.  По отстраняването на авариите работят 28 екипа на дружеството, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

От Топлофикация Габрово съобщиха, че аварията в един от основните тръбопроводи е отстранена и е възстановено нормалното топлоподаване към абонатите на дружеството.

29 октомври (сряда) е първият учебен ден в Габрово след двата неучебни заради бедственото положение. Детските градини и ясли ще приемат деца.

Продължава работата по възстановяване на електрозахранването, разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и отстраняването на опасни дървета и клони.

Няма промяна в пътната обстановка от вчера. Проходът Шипка и участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са проходими при зимни условия. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона през Шипка. Пътят за  к.к. Узана  е заснежен и проходим при зимни условия.

Общински пътнически транспорт изпълнява своите задължения в условията на зимна обстановка, включително и по селските линии. Движат се автобусите към Севлиево, Трявна, Дряново, В. Търново и София. Влаковете между гарите Царева ливада – Габрово продължават да не се движат поради липса на напрежение в контактната мрежа.

Поради извършване на авариен ремонт без вода до 17:00 ч. днес ще остане ул. „Смърч“.

При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на телефон 112.

От Община Габрово апелират гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и да избягват преминаването под дървета и стрехи на сгради.

Фотография: Данка Стоева

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.