Бедствено положение е обявено в Габрово, 25 октомври 2014

Първият сняг донесе бедствено положение в Габрово

Бедствено положение е обявено в Габрово, 25 октомври 2014Бедствено положение на територията на общината обяви кметът на Габрово Таня Христова, считано от 14 часа на 25 октомври 2014 г., предвид създалата се изключително тежка зимна обстановка.

Към момента е забранено движението на МПС на територията на общината. Община Габрово апелира пешеходците да не излизат навън, ако не е крайно наложително.

Въведен е в изпълнение Общинският план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с неговото изпълнение. В Община Габрово от рано тази сутрин работи Общинският съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Спрени са междуградските линии посока Габрово – Севлиево и Габрово – Велико Търново. Аварии са оставили без ток над 50 села и 4  квартала – Ябълка, Шумели, Априлово, Гачевци, Трънито. Подробности за ситуацията в Габрово с информация за пътната обстановка и авариите на тока може да прочетете от статията на Габрово Daily тук.

Фотография: Христо Бойков

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.