"Балканджии" - инициатива за областите Велико Търново, Габрово и Ловеч

Стартира инициативата „Балканджии“ за областите В. Търново, Габрово и Ловеч

"Балканджии" - инициатива за областите Велико Търново, Габрово и Ловеч
„Балканджии“ – инициатива за областите Велико Търново, Габрово и Ловеч

Стартира регионална инициатива със заглавието „Балканджии – сърцето на България“, която цели да обедини селищата от региона на Централна Стара планина и Предбалкана в трите области Велико Търново, Габрово, Ловеч.

„Балканджии“ е общност за културата и туризма в балканджийските селища Априлци, Бяла черква, Дряново, Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица, Елена, Килифарево, Ловеч, Лясковец, Павликени, Севлиево, Троян, Трявна. Всеки може да обогати общността със снимки и информация за културни събития и туристически места, като се присъедини към групата във Фейсбук тук.

„Това е ново начинание, което цели да обедини селищата от трите съседни области в Северна Централна България Велико Търново, Габрово и Ловеч – за да разкаже повече за културата и туризма на този регион. В миналото тези селища са имали много общо помежду си, за тях и населението им от т.нар. балканджии са споделяни общи народопсихологически, етнографски, природни, архитектурни, икономически и други черти. Вярвам, че и днес тези три области могат да се развиват заедно – и като културни и туристически дестинации, и като икономика. Мечтата ми е трите области все по-усилено да работят заедно. Все пак от единия до другия край селищата са на 30-60 минути път с кола, а градското население в трите области наброява 338 хиляди души – това би бил третият по големина град у нас след София и Пловдив и преди Варна“ – споделя инициаторът на „Балканджии“ Момчил Цонев, създател на Габрово Daily.

По покана на Момчил Цонев към инициативата „Балканджии“ вече се присъедини и Ники Карагьозов, създател на туристическия сайт „Дестинация Дряново“.

Може да се присъедините към Facebook групата „Балканджии – сърцето на България“ ТУК или да харесате Facebook страницата „Балканджии“ ТУК.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.