АйХелп - Габрово

Проект „АйХелп България“ ще помага на спешната помощ в Габрово

АйХелп - ГабровоСистема за известяване и сигнализиране при нужда от спешна помощ ще бъде изградена и внедрена в Габрово благодарение на споразумение за сътрудничество, което подписаха Община Габрово и „Айхелп България“.

Целите на проекта „iHELP“ са намаляване на високия процент на смъртност в случаите на внезапно спиране на сърдечната дейност, повишаване на безопасността и осигуряване на помощ във всеки спешен случай, намаляване на времето за реагиране при спешни случаи, насърчаване на ангажираността на обществото, подобряване на знанията за оказване на първа помощ.

„Оцеляването на човек е до голяма степен зависимо от минувачите, техните действия и знания за „веригата на оцеляване“: разпознаване на ситуацията, повикването на спасителите, реанимация и дефибрилация. С подписването на този договор, ние положихме началото и основите на нещо много значимо и полезно за нашия град. Основната ни цел е да направим града ни по-сигурно място за живеене, уточнява представителят на „Айхелп България“ за Габрово Христо Христов.

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.