Отново абсурди при купуването на електронни винетки, пътната агенция отказва да върне парите

Граждани сигнализират за различни абсурди при купуването на електронни винетки. Сгрешени заявления, дублиране на плащанията и дори плащане на винетки за несъществуващи или чужди регистрационни номера са част от оплакванията им, разказват в репортаж от Нова телевизия.

„При самото плащане – ти нямаш видимост на данните, които си въвел – щом потвърдиш плащането – край – парите са вече преведени и грешката е вече налице. Дори да въведеш пари на неактивен номер – отново те таксуват, което не е редно, трябва да има опция за корекции”, разказва Ирена Лесова, потърпевша от проблемите в електронната система на БГТОЛ.

За грешката в системата при плащането Ирена Лесова съобщава и на пътната агенция. Оттам й обясняват, че щом веднъж се е съгласила с общите условия отговорността е нейна и корекции не са възможни.

„Чувствам се измамена. Има някаква нередност, която не е по моя вина и отказват да разгледат случая. Искам парите ми да бъдат възстановени”, казва Ирена.

Габрово Daily вече ви разказа за случай на 70-годишен габровски пенсионер, който шофира личния си автомобил с две годишни винетки, за 194 лв. вместо за 97 лв. Дублираният период е за 355 дни от цялата година, едната винетка е от 1 февруари, а другата от 1 1 февруари. От пътната агенция отказват и на него да му възстановят сумата от втората винетка – вече почти година. Прочетете повече в статията на Габрово Daily тук.

Видеорепортажът на Нова телевизия за проблемите с винетките може да гледате тук:

Categories Общество
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.