ДГ "Мики Маус" изпрати 29 шестгодишни габровчета в първи клас

Музеят на образованието изпрати 6-годишни „абитуриенти“

ДГ "Мики Маус" изпрати 29 шестгодишни габровчета в първи клас
ДГ „Мики Маус“ изпрати 29 шестгодишни габровчета в първи клас © НМО Габрово

ДГ „Мики Маус“ изпрати 29 шестгодишни габровчета в първи клас. По традиция това се случи в Националния музей на образованието в Габрово. Малчуганите получиха първите си удостоверения, с които ще влязат в училище, съобщават от НМО.

Изпращането на малките „абитуриенти“ започна с тематична разходка в експозиционните зали и възстановките на музея. След това деца, родители и семейства се събраха на тържество в кинозалата на НМО. Учителите на подготвителната група Михайлова и Петрова и помощник-възпитателят Минева изненадаха гостите с мултимедийна презентация с над 140 снимки за годините на 29-те деца в „Мики Маус“.

Бъдещите ученици се справиха и с годишното публично изпитание, като доказаха, че националната история се гради на регионалната. В първи клас те ще могат да разказват кой е Васил Априлов, Николай Палаузов, Ран Босилек, Пенчо Семов, Иван Хаджиберов, Иван Калпазанов.

Освен удостоверение всяко дете получи албум със снимки и лично писмо от г-жа Михайлова и г-жа Петрова, в което те пожелават на шестгодишните абитуриенти: „Запази добротата на детската душа! На обичта отвръщай с обич! Не се плаши от трудностите и смело върви напред! Мечтай! Всичко е в твоите ръце и ние вярваме в теб!“

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.