Национален фестивал "Наука на сцената" Севлиево

Севлиево – домакин на национален фестивал „Наука на сцената“

Национален фестивал "Наука на сцената" Севлиево
Национален фестивал „Наука на сцената“ Севлиево

Севлиево и СУ „Васил Левски“ ще бъдат домакини на седмото издание на Национален фестивал „Наука на сцената“ от 26 до 28 октомври 2018 г., съобщават от Община Севлиево.

Неговата основна цел е да предизвика и повиши интереса на учениците към природните науки.

Всички участници във фестивала ще представят по най-атрактивен начин проекти по някоя от темите – „Наука в най-ранните години“, „Дигитална грамотност и обучението по природни науки“, „Обучението по природни науки за устойчиво развитие“, „Астрономията и изследването на Космоса в обучението по природни науки“, „Евтина наука и наука за рециклирането“, „Приобщаваща наука“ и „Съвместни проекти“.

Участниците могат да се представят в работилница с продължителност 50 минути или на представление на сцена с продължителност 20 минути.

Фестивалът се организира от Община Севлиево, Националния организационен комитет с участието на представители на Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България, Министерство на образованието и науката и СУ „Васил Левски“ в гр. Севлиево, което ще бъде и домакин на изявите на участниците тази година.

Най-добрите от фестивала в Севлиево ще участват в международния фестивал от 31 октомври до 3 ноември в Кашкайш, Португалия.

Categories Образование
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.