Севлиево – домакин на национален фестивал „Наука на сцената“

Национален фестивал "Наука на сцената" Севлиево

Национален фестивал „Наука на сцената“ Севлиево

Севлиево и СУ „Васил Левски“ ще бъдат домакини на седмото издание на Национален фестивал „Наука на сцената“ от 26 до 28 октомври 2018 г., съобщават от Община Севлиево.

Неговата основна цел е да предизвика и повиши интереса на учениците към природните науки.

Всички участници във фестивала ще представят по най-атрактивен начин проекти по някоя от темите – „Наука в най-ранните години“, „Дигитална грамотност и обучението по природни науки“, „Обучението по природни науки за устойчиво развитие“, „Астрономията и изследването на Космоса в обучението по природни науки“, „Евтина наука и наука за рециклирането“, „Приобщаваща наука“ и „Съвместни проекти“.

Участниците могат да се представят в работилница с продължителност 50 минути или на представление на сцена с продължителност 20 минути.

Фестивалът се организира от Община Севлиево, Националния организационен комитет с участието на представители на Съюзите на физиците, химиците, биолозите и математиците в България, Министерство на образованието и науката и СУ „Васил Левски“ в гр. Севлиево, което ще бъде и домакин на изявите на участниците тази година.

Най-добрите от фестивала в Севлиево ще участват в международния фестивал от 31 октомври до 3 ноември в Кашкайш, Португалия.